Enorme printere spytter ark efter ark ud.

De er blevet skilt ad og samlet igen i de store haller i RAI messecenter i Amsterdam. Her skal de vise folk med interesse for storformatprint og sign, hvordan state of the art ser ud.

Branchen er stimlet til den hollandske hovedstad for endelig at kunne ses med kollegaer og samarbejdspartnere til FESPA Global Print Expo. Messen, der normalt afholdes årligt, blev udskudt på grund af corona sidste år, og der er derfor gået godt to og et halvt år siden sidst.

Men coronaen spøger stadig ved messen. Det kan ses alene på størrelsen. Med lidt over 200 udstillere kan messen ikke siges at være helt lille, men for deltagere, der har været med før corona, ligner den ikke helt sig selv. Den plejer nemlig at være godt tre gange så stor.

Michael Brochmann

i RAI messecenter

Amsterdam

Alligevel er det godt at være tilbage, mener medlemschef i GRAKOM, Michael Brochmann.

Som altid har GRAKOM arrangeret en tur for de danske FESPA-medlemmer, og de er mødt talstærkt op.

”Selvom messen ikke er præcis, som den plejer, så er det et glædeligt gensyn. Der sker meget inden for sign- og storformat, og alle i branchen er afhængige af et stærkt netværk. Derfor er det fedt endelig at kunne mødes, få inspiration og se, hvad der rykker sig på den teknologiske front.”


Messen blev i år afholdt under temaet ’Bringing colour back’, og havde bl.a. fokus på tekstilprint til indretning. Printerior, som ordet så fint sammentrækkes, har været et område i vækst de seneste år. Det er også et område, som flere af de danske FESPA-medlemmer fortalte, de følger med interesse – men endnu ikke har begivet sig helt ud i.


En dansk version af World Wrap Masters
Messen bød også på et gensyn med World Wrap Master – verdensmesterskabet i wrapping. Også her var arrangementet skaleret en anelse ned. I stedet for verdensmesterskabet, som formatet normalt er ved FESPA Global Print Expo, var der tale om et europamesterskab.

Konkurrencen havde ikke direkte dansk deltagelse, men havde alligevel et dansk touch. Ole Sunshine Ravn, CEO i Suntint, der tidligere har været hoveddommer ved konkurrencen, optrådte i år som konferencier ved konkurrencen – eller master of ceremony, som titlen officielt lyder.

Han vender dog tilbage til dommergerningen igen næste år, når GRAKOM og FESPA Denmark afholder den første danske udgave af World Wrap Masters. Også her skal han være hoveddommer og master of ceremony. Håbet er, at den danske konkurrence kan skabe mere interesse for håndværket, og give flere danskere mod på at vise deres evner ved hovedkonkurrencen.

 Deltagere i den kreative konkurrence ved World Wrap Masters udsmykker en plastikstol efter bedste evne.

Vinderen af den danske konkurrence, der kommer til at finde sted i foråret 2022 vinder en tur til FESPA Global Print Expo i 2022 i Berlin. Konferencen vender næste år tilbage til at blive afholdt om foråret, og kommer til at løbe af stablen fra 31. maj til 3. juni.

”Vi glæder os utrolig meget til at finde de bedste danske wrappere. Vi har tidligere haft wrappere der er kommet meget langt i konkurrencen, så forventningerne til det danske niveau er høje. Og så er vi naturligvis glade for, at Ole vil trække i dommertøjet igen, så det er erfarne øjne, der er med til at bestemme, hvem vi kan sende afsted til verdensmesterskabet næste år,” siger Michael Brochmann.


Skrevet af:

Emil Malte Simonsen
Kommunikationskonsulent GRAKOM DPA
20 16 22 32